Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik i Bhu Ved Vejen

 

    Ved Vejens kostpolitik

Revideret af bestyrelse og andre i sommeren 2018

Kostpolitiken bygger på nogle sunde principper, som vi allerede dyrker, og som vi gerne vil have endnu mere fokus på gennem den reviderede kostpolitik.

 

-          Fællesskab - det at skabe rammerne for at kunne nyde fællesskabet omkring måltiderne.

-          Miljø - med fokus på økologi og bæredygtighed.

-          Tradition - hvor vi inddrager de danske madtraditioner ved især højtiderne.

 

Hverdagen

Morgenmad:

Brød/rugbrød m Smør 

Et kvart stykke frugt 

Der er mange børn der gerne vil have en madpakke med om morgenen. Det er  er ok at børnene har morgenmad/madpakke med hjemmefra. I skal overveje hvad I lægger i madpakken. Frugt, grøntsager, en almindelig bolle, rugbrød, knækbrød osv er en god ting at have med. Derimod er søde sager ikke tilladt. Dels strider det mod kostpolitiken for både os og Albertslund kommune, dels bliver det svært at håndtere overfor de børn der alle gerne vil smage! 

Formiddagsmad:

Brødtern, ristet rugbrød, eller et stykke brød m smør, og et kvart stykke frugt i vuggestuen.

Frokost:

Der veksles mellem grød, suppe, grønsagsret, kød og fisk samt kold mad.

Når vi får grød, serveres det med en smørklat og lidt sukker/kanelsukker. De voksne hjælper børnene med at strø det på, så det ikke bliver for meget. Når vi er på tur, har vi madpakker med, som indeholder rugbrød med pålæg: torskerogn, leverpostej, frikadeller, pålægschokolade, bananer m.m. pizza, gulerødder, agurker, æg. Til hverdag drikker vi vand og mælk.

Frugt:

Forskellig frugt, boller, rugbrød, frugtgrød, koldskål, grøntsager. Evt. leverpostej, ost, æggesalat, hummus eller lign. på brød hvis man f.eks. har fået grød til formiddag.

Andet:

Når vi laver bål laver vi mad, bager vi pandebrød, stegte æbler, og pandekager. evt m lidt sukker i dejen som smagsgiver.

 

Vi bager brød

Traditioner

Fødselsdage:

Se retningslinjer for hvad vi spiser når vi fejrer fødselsdage mm.

Vi sylter rødbeder og frugt/æbler som børnene har været med til at plukke.

 

Juni

Børnefestugen

 

Her får vi frokost, som er mad lavet over bål: suppe og gryderetter med hjemme bagt brød. Derudover holder vi en gnavedag.

Til frugt får vi frugt, grøntsager og klapsammen rugbrød med leverpostej eller hjemme lavet chokolade pålæg.

Der er boder, hvor børnene står i kø for at købe en pandekage for en sten.

 

Juli/august

Vil der ind imellem blive lavet pandekager, fladbrød. Hele året rundt bliver der lavet mad over bål.

 August/

September

Her holder vi Høstfest, hver familie medbringer deres egen mad.

December

Til vores julearrangement med forældrene vil der være æbleskiver med et drys florsukker, klementiner, kaffe, the, og vand. De år hvor der er forældre der gerne vil lave æbleskiverne fra bunden, er de hjertelig velkomne.

Til samling i december spiser vi frugt.

Før juleferien i december holdes der julefrokost for alle børn, her er der en stor julebuffet, med kyllingelår, æggesalat, rejer, pålægschokolade, leverpostej, frikadeller, flæskesteg, ost, tomater, agurk m.m.

                                                                                                                                                     

Udarbejdet af kostudvalg bestående af forældre fra bestyrelsen, forældre, repræsentanter fra personalegruppen og Bente i 2017